Pět „fajnych školních obědů". Známe i ten „nejfajnějši"
Dne 23. 11. se na Střední škole společného stravování Krakovská konalo městské finále soutěže školních jídelen „Fajny školní oběd". V rámci městského projektu „Fajne školní bistro" se pětice kuchařek a kuchařů utkala o cenu za nejlepší obědové menu pro školou povinné strávníky.
Všechny finálové týmy dostaly společné zadání. Letos jím byla „Rostlina místo masa". Odborná porota měla po degustaci těžké rozhodování, protože všechna menu chutnala výborně, splňovala veškeré výživové nároky a jejich tvůrci podali naprosto profesionální výkony. Také z tohoto důvodu byly bodové rozdíly mezi umístěnými velmi těsné.
První místo si nakonec odnáší ten nejvíce „fajny školní oběd" kuchařky Radky Čechové ze ZŠ Volgogradská 6b. Porotě servírovala Dýňovo-hrachovou polévku, Dýňový karbanátek s uzeným tofu a bramborovou kaší, salát polníček s medovo-hořčicovou zálivkou, dezert-listovou kapsičku s jablky a dýní, jako nápoj pak vodu s citronem
Stříbrný stupínek patří Pavlíně Hudkové ze ZŠ a MŠ Kosmonautů 15 za následující menu - polévka z červené čočky s cherry rajčaty, cuketové lasagne se sýrem, salát z čínského zelí s karotkou, dezert – jáhlový dezert s broskvemi a jahodou, nápoj – čaj s příchutí třešně a rakytníku.
Na pomyslnou bednu dosáhla rovněž Dana Nosaczynská ze ZŠ I. sekaniny 1804. Vsadila na polévku z červené čočky a zeleniny, závitek z pečeného lilku, doplněný mozzarellou a rajčaty, kuskus, ledový salát, dezert – čočkové pepitky s karotkou, sušeným ovocem a šlehanou smetanou, jako nápoj pak Yuzu tea.
Čtvrté místo obsadila kuchařka ZŠ Gen. Janka 1208 Marcela Orlitová (Podzimní krémová polévka s opečenými kapustičkami, čočkový karbanátek s ovesnými vločkami, bramborová kaše, obloha, dezert- Míšánek zdobený ovocem, nápoj voda s citrusy).
Pátý skončil Karel Kavan ze ZŠ U Kříže 28 (Zeleninový boršč, gnochi se špenátem a hlívou, dezert – ovoce, nápoj - ovocný čaj)