Ocenění za péči o děti s dietou

28/11 2017

Diplomy, drobné dárky, ale především šek na 10 tisíc korun z městské pokladny převzali 28. listopadu při slavnostním setkání v Střední škole společného stravování v Hrabůvce zástupci školních jídelen, které poskytují v rámci druhé etapy projektu města Školní jídelny zdravě a chutně dietní stravování dětem, jimž to doporučí lékař. Jedná se převážně o celiaky a děti a žáky s intolerancí laktózy. Peníze od města poslouží na dovybavení jídelen.

Ocenění za péči o děti s dietou

Zástupci oceněných školních jídelen při slavnostním vyhodnocení. Vpředu zástupkyně jídelny Mateřské školy J. Šoupala v Porubě. Foto: Bohuslav Krzyžanek

Ocenění získaly následující jídelny mateřských a základních škol: ZŠ a MŠ Ostrčilova, Moravská Ostrava; ZŠ Porubská, Poruba; ZŠ generála Zdeňka Škarvady, Poruba; ZŠ A. Hrdličky, Poruba; ZŠ Bulharská, Poruba; ZŠ I. Sekaniny, Poruba; ZŠ Ukrajinská, Poruba; ZŠ a MŠ Volgogradská, Zábřeh; ZŠ Provaznická, Hrabůvka; ZŠ a MŠ Mitušova, Hrabůvka; ZŠ a MŠ Kosmonautů 13, Zábřeh; ZŠ a MŠ Kosmonautů 15, Zábřeh; MŠ J. Šoupala, Poruba; MŠ Čs. exilu, Poruba; MŠ Zelená, Mariánské Hory a Hulváky.

Zvláštní ocenění za mimořádné aktivity převzali rovněž zástupci školních jídelen u Základní školy generála Zdeňka Škarvady v Porubě a ZŠ Junácká ve Staré Bělé. Porubská škola se již několik let podílí na přípravě a realizaci  celoměstských odborných seminářů pro kuchařky školních jídelen mateřských a základních škol. Škola ve Staré Bělé zorganizovala Den norské kuchyně za účasti vzácných hostů.