Na porodním sále bylo opět plno

4. 5. 2018. U příležitosti Mezinárodního dne porodních asistentek se konal ve čtvrtek 3. května v odpoledních hodinách Den otevřených dveří porodního sálu Městské nemocnice Ostrava. Letošní prohlídky se zúčastnilo přes 130 nastávajících maminek.

Porodní asistentky prováděly nastávající maminky a jejich doprovod prostorami porodnice a odpovídaly na celou řadu dotazů. Některé z návštěvnic si vyzkoušely novinku, kterou je Hammock, takzvaná závěsná síť, která slouží k uvolnění v první době porodní. Tato relaxační pomůcka zaujala vedení nemocnice natolik, že v nejbližších týdnech bude Hammock pořízen i do zbývajících dvou porodních boxů.

Součástí Dne otevřených dveří byl i workshop s prezentací firem, které sponzorují předporodní přípravné kurzy. Budoucí maminky se mohly informovat o odběru pupečníkové krve, prezentována byla dětská a těhotenská kosmetika a také pomůcky pro těhotné a po porodu. Akce se účastnily také zástupkyně České asociace dul.

Pro ty, kteří se nemohli zúčastnit čtvrtečního Dne otevřených dveří, se nabízí možnost přijít na prohlídku kterékoliv čtvrteční odpoledne (pracovní) od 16 hodin na pravidelné exkurze porodního sálu.

Novinkou v péči o nastávající maminky je od čtvrtku 7. června seminář vedený lékařem porodnice městské nemocnice s názvem „Tlumení bolesti při porodu“. Zájemkyně se mohou hlásit na telefonním čísle 596 194 451.