Dopravní podnik bude mít nového člena představenstva

14. 9. 2016. Zastupitelstvo města na své schůzi ve středu 14. 9. navrhlo zvolit novým členem představenstva Dopravního podniku Ostrava Ing. Daniela Moryse, MBA.

Ve funkci nahradí Ing. Romana Kadlučku, Ph. D., kterému 30. 8. 2016 skončilo pětileté funkční období.

Zastupitelstvo města ve středu 22. 6. vyhlásilo výběrové řízení na funkci člena představenstva této společnosti a jmenovalo za tímto účelem také hodnotící komici.

Výběrová komise z celkem 10 uchazečů pro následující pětileté funkční období vybrala jako nejvhodnějšího kandidáta Ing. Daniela Moryse, MBA, který od roku 2012 do současnosti zastával pozici generálního ředitele a jednatele společnosti ČEZ Energetické služby, s. r. o., v letech 2010-2012 byl ředitelem úseku Finance a správa této společnosti, a v letech 2008-2010 byl ředitelem úseku Obchod ve stejné společnosti. Pracoval v ČEZ Logistice, Severomoravské energetice i společnostech LOGIS a FoundryMart, Inc.

Daniel Morys vystudoval Obchodně podnikatelskou fakultu na Slezské univerzitě v Opavě a titul MBA si doplnil na John Moore Liverpool University.